Zeeuwse Maatregelen Coronavirus

Heel Cadzand wordt beter van toprestaurants in het dorp

Bron: PZC

Pure C foto Chantal Arnts

Alle ondernemers in Cadzand profiteren mee van de twee sterrenrestaurants in het dorp. Dat zegt Martijn Anderson van Toeristisch Ondernemersplatform Cadzand. De aanwezigheid van toprestaurants AirRepublic (één ster) en Pure C (twee sterren) heeft volgens de ondernemersvereniging veel voordelen voor Cadzand.

"Topzaken hebben een aanzuigende werking. Het zorgt ervoor dat andere restaurants ook goed voor de dag willen komen. Niet per se qua haute cuisine maar ook bijvoorbeeld de restaurants op het strand. En er komen soms beroemde gasten langs", aldus Anderson.

Die beroemde gasten zijn niet alleen belangrijk voor de sterrenrestaurants. "Sommigen hebben op Instagram meer dan een miljoen volgers. Als zij een foto plaatsen dat ze uit eten zijn geweest in Cadzand, dan levert dat een hoop reuring op. Daar kan geen reclamecampagne tegenop."

Lees meer

Roompot trapt het zomerseizoen af met meer dan 100 nieuwe activiteiten

Bron: persbericht Roompot

foto

Van zandkastelen bouwen tot TikTok Challenges

  • Op maat van verschillende leeftijdsgroepen
  • 4 thema’s: ontdek, speel, creëer en verbind
  • Begeleid, om zelf te doen of digitaal
  • Ongezien in de branche
  • Ruim 300 animatoren

Goes, dinsdag 9 maart 2021 – Roompot start het zomerseizoen met meer dan 100 nieuwe activiteiten op maat van zijn gasten. En dus ook aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen van gasten: van de allerjongsten tot het hele gezin, zonder de coole kids en tieners uit het oog te verliezen of op een hoopje te gooien. De afwisseling tussen activiteiten die de gasten laten ontdekken, spelen, creëren en verbinden maakt het volledig aanbod niet alleen compleet maar garandeert ook een erg leuke, gevarieerde en ongeziene vakantie.

Met ruim 180 vakantieparken in zijn aanbod weet Roompot dat niets zo moeilijk is als gepaste animatie en activiteiten te organiseren voor alle gasten. De ene zoekt de absolute rust, de andere wil de hele dag geprikkeld en geëntertaind worden. De combinatie van beiden zorgt vaak voor eenheidsworst en weinig variatie in de gastbeleving.  

Op maat van het park en de gasten

Roompot koos voor de andere weg en analyseerde de voorbije twee jaar het profiel van de gasten die elk park bezoeken en wat hun verwachtingen zijn. Dit met het besef dat gasten en hun verwachtingen tijdens een midweek, weekend of schoolvakantie kunnen variëren.

Met de resultaten van die studie ging het aan de slag en creëerde het met ‘the entertainment department’ - kortweg ‘ted’ -, de referentie in Europa en Groot-Brittannië als het aankomt op entertainment, meer dan 100 nieuwe activiteiten. Honderd activiteiten die in functie van het park, de gasten, het moment en de verwachtingen vanaf nu worden uitgerold. Ook 100 activiteiten die absoluut vernieuwend zijn voor de hele branche.

Lees meer

Project ‘Verdwenen Zwinhavens’ brengt je meteen naar de middeleeuwen

Bron: Kneistikrant

zwingeul Maquette met AR projecties

Verdwenen Zwinhavens (film)

Een nieuwe fietsroute met innovatieve VR-kijkers en een hoogtechnologische tentoonstelling in het Zwin Natuur Park brengen de fascinerende wereld van de verdwenen Zwingeul en haar middeleeuwse Zwinhavens terug tot leven.

Brugge, Damme, Monnikerede, Hoeke, Sint-Anna-ter Muiden en Sluis waren ooit dé tophavens van Europa. Maar de Zwingeul verzandde en de havens verdwenen. Het uniek project ‘Verdwenen Zwinhavens’ kwam tot stand na uitgebreid onderzoek van de Universiteit Gent. De vele verhalen komen via ultramoderne VR-technologie opnieuw tot leven vanaf 3 juli 2021.

Met het project ‘Verdwenen Zwinhavens’ kunnen bezoekers in het Zwin Natuur Park en in de grensoverschrijdende Zwinstreek een tijdreis maken dwars door de middeleeuwen tot nu, en van Brugge tot het Zwin Natuur Park.

Van archeologie tot virtuele realiteit

Op het snijpunt van land- en zeewegen ontwikkelde Brugge zich tot dé laatmiddeleeuwse metropool van Europa. De middeleeuwse weerklank van Brugge had alles te maken met haar voorhavens, gelegen langsheen de Zwingeul. Het was een netwerk van voorhavens die een poort op de wereld vormden. Na jarenlang interdisciplinair archeologisch onderzoek van de Universiteit Gent worden de verdwenen Zwinhavens nu voor het eerst virtueel opnieuw tot leven gewekt. “Verdwenen Zwinhavens is het verhaal van de wisselwerking tussen mens en zee, en de opgang en het verval van een parelsnoer van havens die van Brugge een middeleeuwse metropool maakten. De beelden in virtuele realiteit zijn tot in de details historisch correct. Hiervoor is intens samengewerkt tussen het Parijse bureau Timescope, specialist op vlak van VR en AR, de Universiteit Gent en verschillende wetenschappelijke comités”, aldus Prof. dr. Wim De Clercq van de UGent. 

Lees meer

26e Magazine Waterdunen

 

 

3e titelpagina waterdunen Er staat weer een nieuw magazine van Waterdunen online!
In deze 26e editie gaan we onder andere in gesprek met de HZ University of Applied Sciences en de beheerder van Waterdunen