Zeeuwse Maatregelen Coronavirus

VRZ hoopt toeristen vanaf 1 juli weer welkom te kunnen heten

 

Jan Lonink (rechts) (foto: Omroep Zeeland)
 
De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) hoopt vanaf 1 juli de beperkingen op het recreatief nachtverblijf te kunnen opheffen. Dat zegt Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen en voorzitter van de VRZ in reactie op de persconferentie van premier Rutte. Op die persconferentie schetste de premier de route die Nederland moet afleggen om uit de quarantaine te komen.
Lonink benadrukt in zijn reactie dat in Zeeland de eerste stap gezet is door recreatieondernemers onder voorwaarden vijftien procent van hun slaapplaatsen te laten verhuren. "Onze wens is wel dat ook wij in Zeeland op 1 juli de beperkingen op recreatief nachtverblijf weer kunnen opheffen", aldus Lonink. De Terneuzense burgemeester houdt daarbij wel een slag om de arm door te benadrukken dat er per regio maatwerk mogelijk blijft.

Lees meer

Sunweb Group en Roompot gaan samenwerking aan

Bron: persbericht Roompot

Sunweb

Rotterdam/Goes, 22 mei 2020 – Reisorganisatie Sunweb Group en Roompot, marktleider in vakantiewoningen, gaan een samenwerking aan. Vanaf vandaag kunnen klanten van Sunweb Group Roompot-vakantiewoningen boeken in Nederland, België en Duitsland. Dit is mogelijk op 50 Roompot vakantieparken en resorts. Sinds de versoepeling van de maatregelen door de Nederlandse overheid ziet Roompot de vraag naar vakanties in eigen land, België en Duitsland sterk toenemen. Die tendens merkt Sunweb Group ook onder haar reizigers op. Dankzij deze ontwikkelingen is de meerjarige samenwerking, waar al langer aan gewerkt werd, versneld tot stand gekomen. Mogelijk wordt de samenwerking in de toekomst verder uitgebreid.

Lees meer

Beschuit met muisjes in het Zwin: eerste ooievaartjes van dit jaar geboren

 

Babynieuws in het natuurgebied het Zwin, de eerste jonge ooievaars van dit jaar zijn geboren. 27 april werd het eerste nest uitgebroed, goed voor vier baby-ooievaartjes. Het is het begin van een geboortegolf: er volgen nog elf nesten. Als je goed kijkt zie je in het rechtse nest een klein kopje boven de rand uitsteken. (foto: Zwin Natuur Park)

"Deze zijn aan de vroege kant", vertelt directeur Ina de Wasch van het Zwin Natuur Park, net over de grens bij Cadzand. "Dit ooievaarskoppel komt al heel lang bij ons. De moeder is negentien jaar geleden geringd en broedt ieder jaar in ons park. Ze is er altijd vroeg bij."

Lees meer

Nieuw fiets- en wandelpad ’t Zwin geopend

opening fietspad zwin 1576 anita eijlers 748 419

Geplaatst op 30/03/2019 door HLN

Het nieuwe fiets- en wandelpad op de nieuwe dijk rond het uitgebreide deel van het Zwin is zaterdag na drie jaar werken geopend. Recreanten kunnen er nu genieten van het Belgisch-Nederlands getijdengebied van 333 hectare. Het Zwin vormt nu een grensoverschrijdende verbinding tussen Zeeland en Vlaanderen. Het nieuwe halfverharde vier meter brede fiets- en wandelpad biedt een weergaloos zicht op de Zwinvlakte en het omringende polderlandschap. Het brengt je van de onthaalpoort aan Vlaamse zijde, het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist, helemaal tot in Cadzand-Bad waar de andere onthaalpoort ligt. De komende maanden vinden ook nog enkele kleine detailafwerkingen plaats op en langs de nieuwe dijk.

Lees meer