Zeeuwse Maatregelen Coronavirus

Sportcomplex Cadzand-Bad blijft, Sluis investeert er fors in

Bron: PZC

sporthal

CADZAND-BAD - Het sportcomplex in Cadzand-Bad blijft. De gemeente Sluis heeft de verleiding weerstaan om het te verkopen aan een projectontwikkelaar en investeert er binnenkort zelfs fors in.

,,Het is een mooi sportcomplex waarvan veel gebruik wordt gemaakt. Wij vinden het daarom belangrijk het in stand te houden als gemeentelijke voorziening", verklaart sportwethouder Rian de Feijter de keuze niet in zee te gaan met een projectontwikkelaar.

De verleiding was groot. Het sportcomplex ligt in een recreatiegebied, vlakbij het park Noordzee Résidence Cadzand-Bad van Roompot, een op zich ideale plek voor de bouw van vakantiewoningen. Eén projectontwikkelaar stelde zelfs voor een nieuwe sportvoorziening te realiseren, met recreatiehuisjes erbij. Ook dat heeft de gemeente afgewezen.

Lees meer

Roompot neemt sectorgenoot Qurios over

Bron: Pretwerk

Overname Qurios

Roompot neemt sectorgenoot Qurios en zijn parken over. Naast de 4 bestaande parken die Qurios in portefeuille heeft, staan 5 nieuwe Qurios projecten in Nederland, Frankrijk en Portugal op de planning.

Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen zal die parken onder het Qurios-label aanbieden zodat vaste gasten hun vertrouwde parken in een oogopslag op de Roompot-kanalen herkennen. Het huidige management van Qurios zal zich voortaan op concept- en projectontwikkelingen in de leisure branche concentreren.

Vier kustparken en vijf nieuwe projecten in Europa

Opgericht in 2015 in Amsterdam heeft Qurios zich de voorbije 5 jaren ontpopt tot een toonaangevende aanbieder van unieke vakantieparken aan de Nederlandse kust, waar kwaliteit en gastvrijheid centraal staan. Naast de 4 bestaande parken op Ameland, in Bloemendaal aan Zee, Zandvoort en aan het Grevelingenmeer werkt Qurios volop aan de opening van twee nieuwe parken in het Noord-Hollandse Callantsoog en het Zuid-Limburgse Gulpen. De ontwikkeling van 3 andere parken in Nederland, Frankrijk en Portugal staat ook op de planning. Het bestaande aanbod en die ontwikkelingsplannen sluiten prima aan bij het sterke kustaanbod van Roompot en wekte de interesse van Europa’s tweede grootste aanbieder van vakantiewoningen.

Lees meer

Hij draait! De nieuwe trekpleister van Cadzand-Bad is een reuzenrad

 Bron: Omroep Zeeland
 Het reuzenrad bij Cadzand Bad foto Nienke Malipaard
 
Londen en Scheveningen hadden er al langer één, en nu heeft ook Cadzand-Bad een eigen reuzenrad. Het 22 meter hoge rad moet toeristen ook in het najaar naar de badplaats trekken. Vandaag draaide het reuzenrad voor het eerst.
Initiatiefnemer Martijn Anderson van Toeristisch Ondernemers Platform Cadzand is blij dat de attractie er staat. "Ik kan het bijna niet geloven. Het rad staat buitendijks op een strekdam, dat is best bijzonder. En we moesten ons natuurlijk aan allerlei regels houden. Waaronder de coronamaatregelen."

Lees meer

Fietsrondje van de maand augustus: West Zeeuws-Vlaanderen (50 km.)

Bron: verkeersbureaus.info

molen retranchement

Zeeuws-Vlaanderen is een uniek stukje Nederland achter de barrière van het water van de Westerschelde met historische plaatsjes als Groede, Sluis en Retranchement. Ook hier was de strijd tegen het water: ik worstel en kom boven. Het water was ook een bondgenoot tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Tijd voor het fietsrondje van augustus 2020.

Lees meer