Zeeuwse Maatregelen Coronavirus

Groen licht voor komst van appartementengebouw Lichthuys in Cadzand-Bad

Bron: PZC

noordwesthoek lichthuys

DEN HAAG/CADZAND – Wat de Raad van State betreft, mag ontwikkelaar Jan Pieter Faas appartementencomplex Lichthuys bouwen aan Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad.

De hoogste bestuursrechter wuift alle bezwaren weg die ingebracht waren tegen de bouw ervan. Faas kan nu alle benodigde vergunningen aanvragen. Volgens de Raad voldoet het plan geheel aan het gemeentelijk stedenbouwkundige beleid voor het kustdorp, en ook aan alle welstandseisen die waren gesteld. 

Het gebouw van Faas, die aangaf door de lange proceduretijd al meerdere potentiële kopers te zijn kwijtgeraakt, krijgt vijf bouwlagen met tien luxe appartementen, een parkeergarage en commerciële ruimten op de begane grond. De tegenstanders waren bewoners van omliggende appartementen. Zij vinden dat het gebouw te ver naar voren komt te staan en vrezen voor aantasting van hun uitzicht en voor schaduw. Volgens de Raad valt dat nogal mee. Het is in ieder geval geen reden om het plan terug naar de tekentafel te sturen.

Lekker eten en mooie omgeving, het Zwin moet het ‘Toscane van het noorden’ worden

Bron: PZC

Zwin

SLUIS - Het ‘Toscane van het Noorden'. Dat moet de Zwinregio worden. Sluis heeft samen met de Vlaamse buurtgemeenten Knokke-Heist, Damme, Maldegem en Sint-Laureins, een samenwerking ondertekend om de Zwinstreek samen te promoten. 

Je gaat naar Toscane voor de rust, ruimte, groene cipressen en olijfbomen. De Sluise wethouder Peter Ploegaert heeft hetzelfde romantische beeld als hij aan de Zwinstreek denkt. ,,Onze knotwilgen zijn de cipressen van Toscane", vergelijkt hij. ,,De regio heeft ook mooie dijken en kreken.” Ook voor goed eten kun je in de Zwinregio je hart ophalen. ,,De gastronomie is top. We hebben het meeste aantal Michelinsterren per inwoner ter wereld.” West-Zeeuws-Vlaanderen is met De Kromme Watergang (twee sterren) in Slijkplaat, Pure C (twee sterren) en AIR Republic (een ster) in Cadzand-Bad en Spetters (een ster) in Breskens inderdaad rijkelijk bedeeld. Ook vlak over de grens is Michelin galant met het uitdelen van sterren. 

Hoe meer bekendheid, hoe beter

Bij het grote publiek mag best bekend zijn wat de Zwinstreek allemaal te bieden heeft, vinden de gemeenten en de provincies Zeeland, West- en Oost-Vlaanderen. ,,We gaan de regio samen op de markt brengen", geeft Ploegaert aan. ,,Hoe meer bekendheid, hoe beter.” De gezamenlijke promotie heeft niets te maken het met stoppen van het VVV in Zeeland, zegt de wethouder. ,,Sinds 2007 zijn we hier al mee bezig. Een halfjaar geleden zijn we opnieuw in gesprek gegaan en nu hebben we een samenwerking ondertekend.”

Sluis besloot vier jaar geleden al samen met Brugge en het Meetjesland de streek te promoten als ‘foodregio’, om het toerisme een boost te geven.

Recreatiesector fors beperkt door nieuwe coronamaatregelen

Bron: Pretwerk.nl

stoetenslagh2 1

Vrijwel alle recreatiebedrijven worden in meer of mindere mate geraakt door de nieuwe coronamaatregelen. Het wegvallen van inkomsten uit restaurants weegt zwaar en maakt een dagje uit ook minder compleet. Bovendien riep premier Rutte op om minder op pad te gaan voor niet noodzakelijke uitstapjes.

Een overzicht van de maatregelen die invloed hebben op de bedrijfsvoering op een recreatiebedrijf:

Restaurants en café's voor vier weken gesloten

Woensdagavond 14 oktober om 22:00 uur zijn de volgende maatregelen voor de horeca in werking getreden:

  • Alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland moeten hun deuren sluiten; afhalen en bezorgen blijft wel toegestaan (afhalen/bezorgen van alcohol is na 20:00 uur niet meer toegestaan).
  • Hotels mogen openblijven en mogen alleen eten/drinken voor hun gasten verzorgen.
  • Locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met horecafunctie
  • Tussen 20:00 uur – 07:00 uur wordt er geen alcohol of softdrugs meer verkocht of bezorgd.

Lees meer

Hoe zit het? Mag u met meerdere mensen in een vakantiehuisje verblijven?

Bron: MAX Vandaag

vakantiehuis huren

Ogenschijnlijk simpele vragen zijn vaak het moeilijkst om te beantwoorden. In de rubriek ‘Hoe zit het?’ proberen wij elke week het antwoord te vinden op zulke vraagstukken. Deze keer: Mag u met meerdere mensen in een vakantiehuisje verblijven?

Drukte in Nederland

Op sommige plekken is het nu herfstvakantie en dat is op de Nederlandse vakantieparken goed te merken. Het is er enorm druk. Buitenlandse vakanties zijn immers niet of beperkt mogelijk, waardoor in eigen land blijven nu de beste optie lijkt. In Nederland gelden op het moment van schrijven immers geen strengere restricties per regio en mogen de vakantieparken gewoon gasten ontvangen.

 

Lees meer