Zeeuwse Maatregelen Coronavirus

Eigenaren recreatiewoningen niet blij met verhoging taks: ‘We zijn semi-inwoners van Sluis’

Bron: PZC

forensenbelasting

SLUIS - Eigenaren van tweede woningen in Sluis snappen er niets van. Ze moeten veel meer forensenbelasting gaan betalen. ,,We willen niet behandeld worden als buitenstaanders die goed zijn voor de gemeentekas.”

Lex Helmich protesteerde onlangs tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad tegen de verhoging van de forensenbelasting. Eigenaren van recreatiewoningen betalen die heffing omdat ze weliswaar niet in de gemeente wonen, maar er wel meer dan negentig dagen per jaar zijn en van voorzieningen gebruik maken. De forensenbelasting is in Sluis 4,25 procent van de WOZ-waarde van een recreatiewoning. Tweedewoningbezitters betalen minimaal 425 euro per jaar, tot een maximum van 2.975 euro.

 Een stuk meer dan tot 2019 het geval was. Dat komt door een besluit van de gemeenteraad in 2018. De forensenbelasting moest gelijk worden getrokken met andere toeristische gemeenten. Sluis verwachtte daardoor jaarlijks een ton extra aan inkomsten te verwelkomen. 

Lees meer

Ondanks afwezigheid van Duitse toeristen toch volle vakantieparken

Bron: Nu.nl

hogenboom duyn

Vanwege quarantaineverplichtingen zijn er minder buitenlanders dan normaal, maar de vakantieparken in Nederland zitten dit pinksterweekend desondanks nagenoeg vol. Uitbaters van vakantieparken wijzen op het gegeven dat meer Nederlanders een vakantiehuisje in eigen land boeken dan in andere jaren.

 Bij Center Parcs zijn dit pinksterweekend rond de negen van de tien huisjes bezet. "We missen de Duitsers, maar omdat Nederlanders nog steeds op het binnenland aangewezen zijn, is het park toch goed bezet", aldus de woordvoerder.

"De Duitsers verwachten we later in het jaar weer te zien." Roompot heeft ongeveer dezelfde bezetting als in 2019, maar er zijn naar eigen zeggen minder buitenlandse gasten.

Lees meer

Entree van Cadzand-Bad verandert flink

Bron: Omroep Zeeland

Artist impression van Duinhof Noord in Cadzand foto Compagnie Het Zoute

De entree van Cadzand-Bad vanaf Cadzand verandert de komende jaren aanzienlijk. Op Duinhof-Noord komt een appartementengebouw met winkels en een parkeergarage.

Zo'n honderd bewoners en tweede woningbezitters in Cadzand-Bad werden donderdag door de gemeente Sluis bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen aan Boulevard de Wielingen. Het Duinhof is de eerstvolgende plek die aan de beurt is voor de vernieuwingsslag van het kustdorp.

De gedaanteverwisseling van Cadzand-Bad is dan nóg niet ten einde, want ook aan de zuidelijke entree van Cadzand-Bad moet nog hoogbouw komen. Het ontwerp-bestemmingsplan voor de nieuwbouw van Hotel Noordzee en De Wielingen leidde vorige maand tot flinke beroering. De gemeente inventariseert momenteel de bezwaren die zijn ingediend.

Lees meer

Zo wil Cadzand de beste kustplaats aan de Noordzee worden

Bron: Omroep Zeeland

De beste badplaats van de Noordzeekust worden. Dat is het doel dat Cadzand voor ogen heeft. De ondernemersvereniging TOP Cadzand hoopt dat in 2025 bereikt te hebben. Ze wil dat voor elkaar krijgen door lokale ondernemers meer samen te laten werken.
 

'Groeien door te delen', is het motto van Cadzand de komende jaren. Volgens Martijn Anderson van de ondernemersvereniging gaat dat het dorp naar de top helpen. "Samenwerking zorgt ervoor dat ondernemers van elkaar leren maar ook dat we de service op een hoger niveau kunnen krijgen. We willen de nummer één van de kust worden en iedereen die hier komt moet Cadzand met minimaal een negen beoordelen."

Toverwoord is 'wellbeing'

Cadzand zet de komende jaren in op wellbeing (welzijn). Een containerbegrip waar je veel kanten mee op kan volgens Anderson. "Het staat niet alleen voor wellness maar voor veel meer. Het feit dat je in de zee kan springen zorgt voor een geluksgevoel maar ook dat je goed kan slapen, eten en drinken voor ieder budget en je ook kan laten verwennen in een spa. De combinatie van dit alles zorgt voor een gevoel van wellbeing."

Lees meer