Zeeuwse Maatregelen Coronavirus

Nederlandse toeristen maken veel goed, maar niet alles

Bron: Omroep Zeeland

Badpaviljoen in Domburg foto Omroep Zeeland

Nederlandse toeristen hebben in het tweede kwartaal van dit jaar véél goed gemaakt voor Zeeuwse hotels en huisjesparken. Maar het compenseert nog niet het grote verlies aan Belgische en Duitse gasten, die vanwege corona in eigen land blijven.

Dat blijkt uit overnachtingscijfers over het tweede kwartaal van 2021 en voorgaande jaren van het CBS. Er is gekeken naar de aantallen overnachtingen in onder meer hotels, B&B's, vakantieparken en campings en de herkomst van deze gasten.

Lees meer

WORDT CADZAND DE PLACE TO BE AAN DE NOORDZEE?

Bron: ENTREE, platform voor de horeca

Place to be

Het Zeeuwse Cadzand ontwikkelt zich in hoog tempo tot een mondaine trekpleister. Wordt daarmee de ambitie waargemaakt? In 2025 wil het de beste badplaats aan de Noordzee zijn. “Het wordt steeds mooier en completer, maar we zijn nog niet klaar."

Horeca op volle toeren
Cadzand veranderde tijdens de crisis in een verlaten plek. Maar nu herinnert bijna niets meer aan dat troosteloze beeld: Nederlanders, Belgen en Duitsers kiezen weer graag voor een tripje naar de Zeeuwse badplaats met slechts duizend inwoners. En dus draait de horeca er op volle toeren. Anne en Bart Gorthmanns, eigenaren van het compleet vernieuwde Strandhotel, zijn blij. “We verwachten een drukke periode. Cadzand wordt steeds populairder. Afgelopen jaren werden er vooral recreatieve woningen gebouwd, maar de voorzieningen bleven achter. Nu wordt daaraan gewerkt.”

Lees meer

Stranden Sluis uitgeroepen tot de schoonste van Nederland

Bron: PZC

Luchtfoto van de kustlijn bij Cadzand Bad foto ANP

SLUIS - De gemeente Sluis heeft de Schoonste Stranden van Nederland. Dat maakte de jury van de jaarlijkse strandverkiezing donderdag bekend. De prijs is ‘een terechte beloning voor de onvoorstelbare kwaliteit van het Zeeuwse strand’, aldus de jury, die kwaliteit en schoonheid van de kust beloonden met een 9,8. 

Sluis werd niet alleen regionaal, maar ook landelijk winnaar. Toeristen gaan op dit strand erg goed om met hun afval, daarbij geholpen door overheid en ondernemers, stelde de jury. Palen met afvalzakjes, containers met mogelijkheden om afval te scheiden en een goede communicatie leiden tot ‘een topresultaat’. 

In het algemeen is de Nederlandse kust dit jaar iets schoner geworden. Plastic werd nauwelijks aangetroffen. En dat terwijl veel  strandpaviljoens in coronacrisis zijn begonnen met afhaalmaaltijden. Horecaondernemers zijn koploper op het gebied van natuurlijke disposables, constateerde de jury. Enige smet was de toename van peuken in het zand, op parkeerplaatsen en opgangen – mogelijk doordat roken ontmoedigd wordt en asbakken niet meer standaard klaarstaan.

Roompot neemt Landal over en wordt Europese recreatiereus

Bron: Omroep Zeeland

Een park van Landal in Nieuwvliet foto Landal GreenParks

Recreatiebedrijf Roompot uit Goes neemt concurrent Landal GreenParks over. Dat is zojuist bekend gemaakt. Landal heeft op dit moment 100 parken in negen landen. Daarmee komt het aanbod van Roompot op ongeveer driehonderd parken in elf landen met 32.000 accommodaties.
 

Roompot wil de grootste speler op de Europese markt worden en door deze overname komt dat doel heel dichtbij. Of de naam Landal Greenparks verdwijnt is nog niet besloten. Wel blijven meerdere kantoren in Nederland en Europa bestaan. Het hoofdkantoor van Roompot blijft in Goes.

Directeur Roompot blij

Jurgen Van Cutsem, directeur van Roompot is erg blij met de voorgenomen overname. "Landal GreenParks is een leidende speler met een zeer aantrekkelijke portfolio. We zien een aanzienlijk internationaal groeipotentieel in de gezamenlijke ontwikkeling van onze activiteiten als ontwikkelaar, exploitant, verhuurder en verkoper van vakantiewoningen, -parken en -locaties."

 Roompot wil zijn expertise in digitalisering en projectontwikkeling aanwenden om de huidige Landal GreenParks locaties versneld te ontwikkelen. Ook is het een doel om het aanbod van parken verder uit te blijven breiden.

Bedrag onbekend

Over het bedrag dat Roompot betaald heeft voor Landal GreenParks worden geen mededelingen gedaan. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteit.